Spinazie quiche
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 60 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 250 gram spinazie
- 200 gram witte champignons
- 60 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 250 gram spinazie
- 200 gram witte champignons
- 120 milliliter crème fraîche
- 8 stuk(s) eieren
- 200 gram geraspte kaas
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 2 stuk(s) rode ui
- 500 gram spinazie
- 400 gram witte champignons
- 120 milliliter crème fraîche
- 8 stuk(s) eieren
- 200 gram geraspte kaas
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 2 stuk(s) rode ui
- 500 gram spinazie
- 400 gram witte champignons
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Wil je een mooie bruine glanzende korst? Neem een ei en scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eigeel in een bakje en klop los. Bestrijk de rand van de quiche met het eigeel en doe daarna in de oven.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Zet een vergiet klaar in de wasbak voor de spinazie.
Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spinazie in delen van ongeveer 100 gram in een paar minuten tot deze slinkt. Schep het in het vergiet en herhaal tot je alle spinazie hebt gebakken. Druk zachtjes het vocht eruit.
Zet de hapjespan terug op het vuur en verwarm wat olie op laag vuur. Fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de champignons toe tot ze zacht zijn en een beetje kleur krijgen. Mocht er veel vocht uit komen, giet voorzichtig af.
Pak een grote mengkom. Hier moeten straks alle ingredienten in passen. Klop de eieren en de créme fraiche los met een garde tot je een glad mengsel krijgt. Voeg hier de spinazie en champignons met ui aan toe. Breng op smaak met wat peper en zout en roer het geheel.
Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het quichedeeg en giet het groenten-eimengsel in de vorm. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak de quiche circa 30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin is.
Haal de quiche uit de oven. Test met een vork of satéprikker of deze gaar is. Laat even rusten voor het serveren. Snijd de quiche in punten en serveer op de borden.