Spinazie quiche
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 125 milliliter crème fraîche
- 2 stuk(s) eieren
- 50 gram geraspte kaas
- 0.5 stuk(s) quichedeeg
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 150 gram spinazie
- 200 gram champignons
- 250 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 300 gram spinazie
- 300 gram champignons
- 250 milliliter crème fraîche
- 6 stuk(s) eieren
- 150 gram geraspte kaas
- 1.5 stuk(s) quichedeeg
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 450 gram spinazie
- 400 gram champignons
- 375 milliliter crème fraîche
- 8 stuk(s) eieren
- 200 gram geraspte kaas
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 2 stuk(s) rode ui
- 600 gram spinazie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Wil je een mooie bruine glanzende korst? Neem een ei en scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eigeel in een bakje en klop los. Bestrijk de rand van de quiche met het eigeel en doe daarna in de oven.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de spinazie 5 minuten in een hapjespan op hoog vuur. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakjes.
Schep de spinazie uit de pan en doe in een vergiet. Druk zachtjes het vocht eruit. Zet de hapjespan terug op het vuur en verwarm wat olie. Fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de champignons toe tot ze zacht zijn. Mocht er veel vocht uit komen, giet voorzichtig af.
Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de crème fraîche, spinazie en champignons met ui toe. Breng op smaak met wat peper en zout en roer geheel.
Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het quichedeeg en giet het groenten-eimengsel in de vorm. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak de quiche circa 30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin is.
Haal de quiche uit de oven en laat even rusten voor het serveren. Verdeel de quiche in punten en serveer over de borden.