Spaghettipompoen met zelfgemaakte pesto
Vegan

Spaghettipompoen met zelfgemaakte pesto

en spinazie

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 gram basilicum
  • 1 milliliter haver fraîche
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 gram pijnboompitten
  • 1 gram plantaardige kaas
  • 0.5 stuk(s) spaghettipompoen
  • 50 gram spinazie
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 0.5 gram basilicum
  • 2 milliliter haver fraîche
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 gram pijnboompitten
  • 2 gram plantaardige kaas
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 0.75 gram basilicum
  • 3 milliliter haver fraîche
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 gram pijnboompitten
  • 3 gram plantaardige kaas
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 150 gram spinazie
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 1 gram basilicum
  • 4 milliliter haver fraîche
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 8 gram pijnboompitten
  • 4 gram plantaardige kaas
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram volkoren spaghetti

Benodigdheden

  • kopje
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • snijplank
  • mes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Pesto is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam 'pesto' = gestampt.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Leg de pompoenhelften in een bakblik/ovenschaal, met de snijkant naar beneden. Voeg ongeveer een halve cm water toe aan de ovenschaal. Bak de pompoen 45-60 minuten in het midden van de oven. Prik met een vork in het vruchtvlees. De pompoen is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Neem de pompoen uit de oven en trek het pompoenvlees met een vork in slierten.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten licht goudbruin in een hapjespan zonder olie. Houd de helft van de pijnboompitten achter om het gerecht mee te garneren. Maak met de keukenmachine pesto van de verse basilicum, de helft van de pijnboompitten, olijfolie en eventueel vegan kaas.

Stap 3

Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 4

Verwarm de hapjespan met olie en bak de spinazie kort en laat slinken. Voeg het vruchtvlees van de spaghettipompoen en de spaghetti toe.

Stap 5

Voeg pesto, haver fraîche en kookvocht toe. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden en maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitten.