Gevulde spaghettipompoen
met tofugehakt en kaas
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) afbak stokbrood
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram oude kaas
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 0.5 stuk(s) spaghettipompoen
- 100 gram tofu
- 35 gram tomatenpuree
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) afbak stokbrood
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram oude kaas
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) spaghettipompoen
- 200 gram tofu
- 70 gram tomatenpuree
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) afbak stokbrood
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 90 gram oude kaas
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 1.5 stuk(s) spaghettipompoen
- 300 gram tofu
- 105 gram tomatenpuree
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) afbak stokbrood
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 120 gram oude kaas
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 2 stuk(s) spaghettipompoen
- 400 gram tofu
- 140 gram tomatenpuree
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 37.45 per weekTip!
De pistoletjes zijn perfect om de saus mee op te dippen en dienen als extra koolhydraatcomponent, als je juist liever minder koolhydraten eet, kun je het broodje ook weglaten.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spaghettipompoen in de lengte en verwijder de pitten. Bestrijk de snijvlakken met wat olie, leg de helften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30–40 minuten tot het vruchtvlees zacht is.
Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en verkruimel tot fijne stukjes (zoals gehakt). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een ruime hapjespan en bak de tofukruimels 8 minuten, tot de tofu licht goudbruin kleurt. Voeg de sojasaus, ui en knoflook toe en bak nog 4 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg 75 ml water per persoon toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken tot hij iets indikt. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Haal de geroosterde pompoen uit de oven en laat iets afkoelen. Schraap met een vork het vruchtvlees los tot “spaghetti-draden” en schep dit voorzichtig uit de schil, maar laat de schil intact. Meng het pompoenvruchtvlees met de tofu-tomatensaus en schep alles terug in de pompoenhelften.
Bestrooi de gevulde pompoenhelften met de geraspte oude kaas en zet ze nog 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Leg tegelijkertijd het afbakstokbrood in de oven om deze af te bakken.
Serveer de gevulde spaghettipompoenhelften met het stokbrood erbij.