Spaghetti puttanesca
Vis

Spaghetti puttanesca

met groenlofsalade met ei

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 blik(ken) ansjovis
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 0.25 stuk(s) groenlof
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 milliliter passata
  • 75 gram spaghetti
  • 0.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 0.5 blik(ken) ansjovis
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 0.5 stuk(s) groenlof
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 milliliter passata
  • 150 gram spaghetti
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 0.75 blik(ken) ansjovis
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 0.75 stuk(s) groenlof
  • 3 eetlepel(s) kappertjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 milliliter passata
  • 225 gram spaghetti
  • 1.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 blik(ken) ansjovis
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 4 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 milliliter passata
  • 300 gram spaghetti
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Groenlof is een wat bittere groente, dus wellicht wil je een wat zoetere dressing erover zoals deze: klop 2 el olijfolie, 1 el appelciderazijn, 1 el honing (of ahornsiroop) en 1 tl mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en sprenkel over de salade.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 2

Pel en snipper ondertussen de ui. Hak de knoflook fijn. Laat de kappertjes uitlekken.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en de knoflook 2-3 minuten. Voeg de ansjovisfilets inclusief de olie uit het blikje toe en laat de ansjovis al roerend oplossen in de olie. Duw met een spatel de ansjovis fijn in de pan

Stap 4

Voeg de passata en de kappertjes toe. Laat de saus 10-12 minuten zachtjes pruttelen. Meng de spaghetti door de saus. Voeg zo nodig wat kookvocht van de pasta toe. Laat de pan met pasta nog een paar minuten op laag vuur staan en roer af en toe.

Stap 5

Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd in parten.

Stap 6

Snijd de groenlof in repen en de komkommer in halve plakjes. Doe de sla en komkommer in een kom en besprenkel met olijfolie en azijn en leg de partjes ei erop. Verdeel de pasta over (diepe) borden en serveer met de salade.