Spaghetti pompoen met waterkerspesto
spinazie en ricotta
- 5 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 gram pijnboompitten
- 75 gram ricotta
- 0.5 stuk(s) spaghettipompoen
- 50 gram spinazie
- 100 gram volkoren spaghetti
- 25 gram waterkerspesto
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 gram pijnboompitten
- 150 gram ricotta
- 1 stuk(s) spaghettipompoen
- 100 gram spinazie
- 200 gram volkoren spaghetti
- 50 gram waterkerspesto
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 gram pijnboompitten
- 200 gram ricotta
- 1 stuk(s) spaghettipompoen
- 150 gram spinazie
- 300 gram volkoren spaghetti
- 75 gram waterkerspesto
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 gram pijnboompitten
- 250 gram ricotta
- 1 stuk(s) spaghettipompoen
- 200 gram spinazie
- 400 gram volkoren spaghetti
- 100 gram waterkerspesto
Benodigdheden
- kopje
- vergiet
- 1 kookpan
- snijplank
- mes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekWeetje
Pesto is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam 'pesto' = gestampt. Deze week vervangen we de basilicum door waterkers. De smaak van waterkers is peperig met een licht zoetje.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Leg de pompoenhelften in een bakblik/ovenschaal, met de snijkant naar beneden. Voeg ongeveer een halve cm water toe aan de ovenschaal. Bak de pompoen 45-60 minuten in het midden van de oven. Prik met een vork in het vruchtvlees. De pompoen is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Neem de pompoen uit de oven en trek het pompoenvlees met een vork in slierten.
Rooster de pijnboompitten licht goudbruin in een hapjespan zonder olie.
Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Verwarm de hapjespan met olie en bak de spinazie kort en laat slinken. Voeg het vruchtvlees van de spaghettipompoen en de spaghetti toe.
Voeg pesto, ricotta en kookvocht toe. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitten.