Spaghetti pompoen met spinazie en tomaat
Vegan

Spaghetti pompoen met spinazie en tomaat

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) citroen
  • 10 gram salie
  • 0.5 stuk(s) spaghettipompoen
  • 50 gram spinazie
  • 100 gram tomaat
  • 100 gram vegan feta
  • 1 stuk(s) citroen
  • 20 gram salie
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram tomaat
  • 200 gram vegan feta
  • 1 stuk(s) citroen
  • 30 gram salie
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 150 gram spinazie
  • 300 gram tomaat
  • 300 gram vegan feta
  • 1 stuk(s) citroen
  • 40 gram salie
  • 2 stuk(s) spaghettipompoen
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram tomaat
  • 400 gram vegan feta

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • zeef
  • hapjespan
  • rasp
  • bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de spaghetti pompoen. Pluk de kruiden grof.

Stap 2

Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten (gebruik bijvoorbeeld een lepel). Pak een ovenschaal en leg de pompoen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. kruid met olijfolie peper en zout. Snijd tomaten in blokjes.

Stap 3

Bak de pompoen in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie. Roerbak zodra de olie heet is de tomaat samen met de spinazie en kruid met peper en zout. Laat goed uitlekken in een zeef.

Stap 4

Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten. Meng de spaghetti slierten door de spinazie en tomaat. Vul de spaghetti pompoen met het mengsel en brokkel er vegan feta overheen. Maak af met de geplukte kruiden en agave siroop.

Stap 5

Bak de ovenschaal met pompoen, spinazie en vegan feta nog 5-6 minuten in de oven.

Stap 6

Serveer de spaghetti pompoen op tafel en maak het gerecht af met citroensap en rasp naar smaak. Let op! Je kunt de schil van de spaghettipompoen niet eten.