
Spaghetti met zeekraal
en zonnebloempitten
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 60 milliliter crème fraîche
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 75 gram spaghetti
- 1 stuk(s) tomaten (stuks)
- 1 stuk(s) ui
- 50 gram zeekraal
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 krop(pen) baby romaine
- 120 milliliter crème fraîche
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 150 gram spaghetti
- 2 stuk(s) tomaten (stuks)
- 2 stuk(s) ui
- 100 gram zeekraal
- 50 gram zonnebloempitten
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 180 milliliter crème fraîche
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 225 gram spaghetti
- 3 stuk(s) tomaten (stuks)
- 3 stuk(s) ui
- 150 gram zeekraal
- 75 gram zonnebloempitten
- 2 krop(pen) baby romaine
- 240 milliliter crème fraîche
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 300 gram spaghetti
- 4 stuk(s) tomaten (stuks)
- 4 stuk(s) ui
- 200 gram zeekraal
- 100 gram zonnebloempitten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 0.00 per weekTip!
Waarschijnlijk heb je voor het op smaak brengen van de spaghetti alleen maar (versgemalen) peper nodig, want de zeekraal geeft het gerecht al een zilte smaak.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de blokjes tomaat en de zeekraal toe en bak 2-3 minuten mee.
Haal ondertussen de blaadjes sla los van de kropjes en was en droog ze. Doe ze in een schaal en maak ze aan met olie en azijn naar smaak.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de hapjespan waar de zeekraal en tomaat in bakken. Voeg de crème fraîche toe en meng het geheel. Proef en breng eventueel verderop smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de (diepe) borden en bestrooi met de zonnebloempitten. Serveer de salade er apart bij.