Spaghetti met zeekraal
Vis

Spaghetti met zeekraal

en gebakken schol

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 100 gram scholfilet
  • 75 gram spaghetti
  • 1 stuk(s) tomaten (stuks)
  • 1 stuk(s) ui
  • 50 gram zeekraal
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 200 gram scholfilet
  • 150 gram spaghetti
  • 2 stuk(s) tomaten (stuks)
  • 2 stuk(s) ui
  • 100 gram zeekraal
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 180 milliliter crème fraîche
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 300 gram scholfilet
  • 225 gram spaghetti
  • 3 stuk(s) tomaten (stuks)
  • 3 stuk(s) ui
  • 150 gram zeekraal
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 240 milliliter crème fraîche
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 400 gram scholfilet
  • 300 gram spaghetti
  • 4 stuk(s) tomaten (stuks)
  • 4 stuk(s) ui
  • 200 gram zeekraal

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Waarschijnlijk heb je voor het op smaak brengen van de spaghetti alleen maar (versgemalen) peper nodig, want de zeekraal geeft het gerecht al een zilte smaak.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 7-8 minuten op laag vuur. Voeg de blokjes tomaat en de zeekraal toe en bak 4-5 minuten mee.

Stap 3

Haal ondertussen de blaadjes sla los van de kropjes en was en droog ze. Doe ze in een schaal en maak ze aan met olie en azijn naar smaak.

Stap 4

Dep de visfilets droog, bestrooi met een beetje bloem en zout en peper naar smaak. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de vis 3 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Keer de vis en bak nog 2 minuten op de andere kant.

Stap 5

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de hapjespan waar de zeekraal en tomaat in bakken. Voeg de crème fraîche toe en meng het geheel. Proef en breng eventueel verderop smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta over de (diepe) borden en leg op elk bord een gebakken visfilet. Serveer de salade er apart bij.