Spaghetti met tomatensaus
Vlees

Spaghetti met tomatensaus

en ballen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 0.5 gram boter
  • 120 gram gemengd gehakt
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 milliliter passata
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram tomaatjes
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 10 gram basilicum
  • 1 gram boter
  • 240 gram gemengd gehakt
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter passata
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram tomaatjes
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 15 gram basilicum
  • 1.5 gram boter
  • 360 gram gemengd gehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter passata
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram tomaatjes
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 20 gram basilicum
  • 2 gram boter
  • 480 gram gemengd gehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter passata
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram tomaatjes
  • 400 gram volkoren spaghetti

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De gaartijd van de gehaktballen is afhankelijk van de grootte van de gehaktballen. Test eerst een gehaktbal voordat je de ballen serveert.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water met wat zout aan de kook voor de spaghetti en kook de spaghetti in circa 10 minuten gaar. Giet na het koken het water van de spaghetti af en doe de spaghetti terug in de pan. Voeg wat extra vierge olijfolie toe zodat de spaghetti niet aan elkaar gaat plakken.

Stap 2

Snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes. Was de tomaatjes en snijd in vieren. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de paprika, tomaatjes en Italiaanse kruiden toe. Voeg na 5 minuten de passata en honing toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen.

Stap 3

Doe het gehakt in een kom. Maak de knoflook schoon en pers boven het gehakt uit. Voeg peper en zout toe en meng het gehakt. Draai gehaktballetjes.

Stap 4

Verhit boter in een hapjespan. Als de boter heet is, voeg de gehaktballen toe aan de pan en bak op hoog vuur rondom bruin. Als ze mooi bruin zijn, zet het vuur wat lager en gaar de ballen nog 10 minuten met de deksel op de pan.

Stap 5

Was de basilicum en snijd grof. Als de gehaktballen bijna klaar zijn, voeg de basilicum toe aan de saus en zet het vuur uit.

Stap 6

Schep de spaghetti met saus op de borden en maak af met de gehaktballen. Serveer met de geraspte kaas.