Spaghetti met spinazie a la creme
Vega

Spaghetti met spinazie a la creme

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 30 milliliter crème fraîche
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 30 gram overjarige kaas
  • 100 gram spaghetti
  • 250 gram spinazie
  • 15 gram walnoten
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram overjarige kaas
  • 200 gram spaghetti
  • 500 gram spinazie
  • 30 gram walnoten
  • 90 milliliter crème fraîche
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 90 gram overjarige kaas
  • 300 gram spaghetti
  • 750 gram spinazie
  • 45 gram walnoten
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 120 gram overjarige kaas
  • 400 gram spaghetti
  • 1000 gram spinazie
  • 60 gram walnoten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de spaghetti in circa 12 minuten beetgaar in water met zout.

Stap 2

Snijd ondertussen de knoflook fijn en check of de spinazie goed gewassen is. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot die is geslonken.

Stap 3

Laat de spinazie na het bakken uitlekken in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel nog wat extra vocht uit. Leg de spinazie vervolgens op een snijplank en hak grof.

Stap 4

Doe de spinazie terug in de wok en voeg de crème fraîche toe. Warm op laag vuur een paar minuten door en breng op smaak met peper en zout. Als je nootmuskaat in huis hebt, is dat ook een lekkere smaakmaker voor de spinazie. Rasp de kaas.

Stap 5

Giet de spaghetti af en meng die door de spinaziesaus. Verdeel de spinazie-spaghetti over de borden. Bestrooi met de kaas en de walnoten en serveer.