Spaghetti met romige witlof
Vegan

Spaghetti met romige witlof

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 20 gram hazelnoten
  • 25 gram plantaardige geraspte kaas
  • 60 milliliter plantaardige kookroom
  • 100 gram spaghetti
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) witlof
  • 100 gram wortel
  • 40 gram hazelnoten
  • 50 gram plantaardige geraspte kaas
  • 120 milliliter plantaardige kookroom
  • 200 gram spaghetti
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) witlof
  • 200 gram wortel
  • 60 gram hazelnoten
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • 180 milliliter plantaardige kookroom
  • 300 gram spaghetti
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) witlof
  • 300 gram wortel
  • 80 gram hazelnoten
  • 100 gram plantaardige geraspte kaas
  • 240 milliliter plantaardige kookroom
  • 400 gram spaghetti
  • 2 stuk(s) ui
  • 4 stuk(s) witlof
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Is de witlof nog iets te bitter voor je? Voeg dan na het bakken een beetje agave siroop toe.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de spaghetti. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet na de kooktijd af en laat uitlekken. Besprenkel de spaghetti met wat olijfolie zodat het niet gaat plakken.

Stap 2

Was de witlof. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder het bittere hart en snijd de rest van de witlof in de lengte in reepjes van 1 cm. Snipper de ui. Was de wortel en snijd in plakjes. Dikke wortels kun je eventueel ook halveren.

Stap 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de plakjes wortel toe en bak 8 - 10 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg daarna de witlof toe en bak 2-4 minuten mee. Schep alles regelmatig om.

Stap 4

Rooster ondertussen de hazelnoten op middelhoog vuur in een koekenpan tot deze lichtbruin kleuren. Hussel tussentijds regelmatig om.

Stap 5

Schenk de room erbij en laat op laag vuur ca 5 minuten koken tot het een mooi dikte heeft bereikt. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de spaghetti door de romige saus.

Stap 6

Serveer de spaghetti over de borden en strooi de geraspte kaas over de spaghetti. Maak af met de geroosterde hazelnoten