Spaghetti met romige witlof
en kalkoenworst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram kaas
- 1 stuk(s) kalkoenworst
- 60 milliliter room
- 100 gram spaghetti
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) witlof
- 100 gram wortel
- 50 gram kaas
- 2 stuk(s) kalkoenworst
- 120 milliliter room
- 200 gram spaghetti
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) witlof
- 200 gram wortel
- 75 gram kaas
- 3 stuk(s) kalkoenworst
- 180 milliliter room
- 300 gram spaghetti
- 1.5 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) witlof
- 300 gram wortel
- 100 gram kaas
- 4 stuk(s) kalkoenworst
- 240 milliliter room
- 400 gram spaghetti
- 2 stuk(s) ui
- 4 stuk(s) witlof
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Is de witlof nog iets te bitter voor je? Voeg dan na het bakken een beetje honing toe
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de spaghetti. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet na de kooktijd af en laat uitlekken. Besprenkel de spaghetti met wat olijfolie zodat het niet gaat plakken.
Was de witlof. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder het bittere hart en snijd de rest van de witlof in de lengte in reepjes van 1 cm. Snipper de ui. Was de wortel en snijd in plakjes. Dikke wortels kun je eventueel ook halveren.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kalkoenworsten in circa 12-15 minuten gaar. Snijd daarna in plakjes.
Verhit ondertussen olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de plakjes wortel toe en bak 8 - 10 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg daarna de witlof toe en bak 2-4 minuten mee. Schep alles regelmatig om.
Schenk de room erbij en laat op laag vuur ca 5 minuten koken tot het een mooi dikte heeft bereikt. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de spaghetti en de plakjes worst door de romige saus.
Serveer de spaghetti over de borden en rasp er kaas overheen.