Spaghetti met romige cashew-champignonsaus
en basilicum
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 5 gram basilicum
- 50 gram cashewnoten
- 125 gram champignons
- 25 milliliter jus
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) kropsla
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 100 gram spaghetti
- 1 eetlepel(s) azijn
- 10 gram basilicum
- 100 gram cashewnoten
- 250 gram champignons
- 50 milliliter jus
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) kropsla
- 2 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olie
- 200 gram spaghetti
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 15 gram basilicum
- 150 gram cashewnoten
- 375 gram champignons
- 75 milliliter jus
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) kropsla
- 3 theelepel(s) mosterd
- 4.5 eetlepel(s) olie
- 300 gram spaghetti
- 2 eetlepel(s) azijn
- 20 gram basilicum
- 200 gram cashewnoten
- 500 gram champignons
- 100 milliliter jus
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) kropsla
- 4 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olie
- 400 gram spaghetti
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Vind je de cashewsaus na pureren nog wat te dik, voeg dan wat extra water toe tot je de dikte hebt van een roomsaus.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Houd ¼ deel van de cashewnoten achter en doe de rest in een steelpan. Voeg het dubbele gewicht van de cashews aan water (dus verhouding 1:2) en de helft van de knoflook toe aan de steelpan en breng aan de kook. Kook ca. 10 min. tot de noten zacht zijn Voeg de vegan jus toe en pureer met een staafmixer tot cashewroom. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de rest van de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur 5 min. Zet het vuur lager, pers de rest van de knoflook erboven en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng ze door de cashewsaus.
Was en droog de bladeren van de krop sla en doe in een kom. Klop in een kommetje een dressing van de olie, de azijn en de mosterd. Besprenkel de sla ermee.
Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Verdeel er de cashew-champignonsaus en geroosterde cashewnoten over. Scheur de blaadjes basilicum in stukken, strooi over de pasta en serveer met de salade erbij.