Spaghetti met champignonsaus
en kalkoen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 125 gram champignons
- 120 gram kalkoendijvlees
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) kropsla
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 100 milliliter room
- 100 gram spaghetti
- 1 eetlepel(s) azijn
- 250 gram champignons
- 240 gram kalkoendijvlees
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) kropsla
- 2 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olie
- 200 milliliter room
- 200 gram spaghetti
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 375 gram champignons
- 360 gram kalkoendijvlees
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) kropsla
- 3 theelepel(s) mosterd
- 4.5 eetlepel(s) olie
- 300 milliliter room
- 300 gram spaghetti
- 2 eetlepel(s) azijn
- 500 gram champignons
- 480 gram kalkoendijvlees
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) kropsla
- 4 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olie
- 400 milliliter room
- 400 gram spaghetti
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Zijn de blaadjes van je krop sla een beetje slap? Leg ze dan 10-15 min. in een flinke bak ijskoud water en ze knappen weer helemaal op!
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een scheut olie in een koekenpan en bak de kalkoenblokjes op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin. Breng op smaak en neem uit de pan.
Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de champignons op hoog vuur 5 min. Zet het vuur lager, pers de knoflook erboven en bak nog 2 min. Voeg de room en kalkoenblokjes toe en breng aan de kook. Laat de saus iets indikken en breng dan op smaak met peper en zout.
Was en droog de bladeren van de krop sla en doe in een kom. Klop in een kommetje een dressing van de olie, de azijn en de mosterd. Besprenkel de sla ermee.
Giet de spaghetti af en meng de saus erdoor. Verdeel over de borden en serveer met de salade erbij.