Spaghetti carbonara
met andijviesalade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) (bloemen) honing
- 0.25 stuk(s) andijvie
- 75 gram bakspekjes
- 0.25 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) eieren
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram overjarige kaas
- 100 gram spaghetti
- 2 eetlepel(s) (bloemen) honing
- 0.5 stuk(s) andijvie
- 150 gram bakspekjes
- 0.5 stuk(s) citroen
- 4 stuk(s) eieren
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram overjarige kaas
- 200 gram spaghetti
- 3 eetlepel(s) (bloemen) honing
- 0.75 stuk(s) andijvie
- 225 gram bakspekjes
- 0.75 stuk(s) citroen
- 6 stuk(s) eieren
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 90 gram overjarige kaas
- 300 gram spaghetti
- 4 eetlepel(s) (bloemen) honing
- 1 stuk(s) andijvie
- 300 gram bakspekjes
- 1 stuk(s) citroen
- 8 stuk(s) eieren
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 120 gram overjarige kaas
- 400 gram spaghetti
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
De restwarmte van de pasta zorgt ervoor dat de eiersaus iets dikker wordt. Je kunt ook de pan op het allerkleinste pitje zetten en roeren tot de saus dikker is geworden en mooi aan de pasta ‘hangt’.
Colette
Bereidingswijze
Kook 1 ei per persoon in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze partjes. Snijd de andijvie in repen. Was en droog de andijvie zorgvuldig en doe in een ruime schaal. Doe de mayonaise in een kommetje, voeg de honing toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng de dressing door de andijvie en leg de partjes ei erop.
Breng een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook hierin de spaghetti in 11-12 minuten beetgaar.
Bak ondertussen de bakspekjes in ca. 8 min. uit op middelhoog vuur. Schenk het overtollige vet dat vrijkomt uit de pan en zet het vuur laag. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de spekjes. Laat 1-2 minuten meebakken op laag vuur.
Rasp de kaas indien nodig. Schep een kopje kookwater van de spaghetti en houd apart. Breek de eieren boven een kom en klop los met een scheut van het kookwater. Meng de geraspte kaas erdoor.
Giet de spaghetti af en doe bij de spekjes in de pan. Schenk al roerend met een spatel het ei-kaasmengsel erbij. Blijf roeren tot de saus begint te stollen en mooi aan de pasta 'hangt'. Voeg eventueel extra kookvocht toe om de saus romiger te maken.
Schep de spaghetti meteen op de borden als de saus goed is. Serveer met de andijviesalade.