
Spaghetti bolognese met rode linzen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram basilicum
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rode linzen gedroogd
- 5 gram rozemarijn
- 100 gram spaghetti
- 135 gram tomatensaus knoflook
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 milliliter water
- 100 gram wortel
- 10 gram basilicum
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram rode linzen gedroogd
- 10 gram rozemarijn
- 200 gram spaghetti
- 270 gram tomatensaus knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 200 milliliter water
- 200 gram wortel
- 15 gram basilicum
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram rode linzen gedroogd
- 15 gram rozemarijn
- 300 gram spaghetti
- 405 gram tomatensaus knoflook
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 milliliter water
- 300 gram wortel
- 20 gram basilicum
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram rode linzen gedroogd
- 20 gram rozemarijn
- 400 gram spaghetti
- 540 gram tomatensaus knoflook
- 2 stuk(s) ui
- 400 milliliter water
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip
Heb je nog kaas in huis? Rasp of strooi die dan vlak voor serveren over de pasta.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Snipper de ui. Snijd de stengels bleekselderij in stukjes van 0,5 cm. Snijd de wortel in kleine stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatensaus, het water, bouillonblokje en de rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 15-20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg extra water toe als de saus tijdens het koken te droog wordt.
Breng ondertussen een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de rozemarijn uit de saus. Meng een kopje kookwater van de pasta door de pastasaus. Giet de spaghetti af en meng door de vega bolognesesaus.
Verdeel de pasta over de borden, garneer met blaadjes basilicum en serveer.