Spaghetti Bolognese
Vlees

Spaghetti Bolognese

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stengel(st) bleekselderij
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 25 gram geraspte kaas
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 milliliter passata
  • 100 gram rundergehakt
  • 75 gram spaghetti
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 milliliter passata
  • 200 gram rundergehakt
  • 150 gram spaghetti
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 3 stengel(st) bleekselderij
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 milliliter passata
  • 300 gram rundergehakt
  • 225 gram spaghetti
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 1 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 milliliter passata
  • 400 gram rundergehakt
  • 300 gram spaghetti
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Hoe kleiner je de wortel en bleekselderij snijdt, des te sneller zijn ze gaar en is dus ook de saus klaar. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je juist van veel bite houdt, dan kun je de blokjes groenten weer wat grover snijden.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes en de stengels bleekselderij in plakjes van ½ cm.

Stap 2

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg het bouillonblokje, de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 5-6 minuten mee. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat de Bolognesesaus 10 minuten op laag vuur koken.

Stap 3

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng die door de Bolognesesaus.

Stap 4

Verdeel de spaghetti Bolognese over (diepe) borden, bestrooi met de geraspte kaas en serveer.