Spaghetti alla vongole
Vis

Spaghetti alla vongole

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 200 gram tomaatjes
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram vongole
  • 50 mililiter witte wijn
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 400 gram tomaatjes
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 500 gram vongole
  • 100 mililiter witte wijn
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 15 gram platte peterselie
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 600 gram tomaatjes
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 750 gram vongole
  • 150 mililiter witte wijn
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 800 gram tomaatjes
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 1000 gram vongole
  • 200 mililiter witte wijn

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gebruik 'normale' olijfolie voor warme bereidingen en extra vierge olijfolie om enkel een warm gerecht af te maken of voor koude bereidingen. Wanneer je extra vierge olijfolie verhit, gaat een deel van de smaak verloren, maar nog belangrijker: door verhitting kunnen er kankerverwekkende stoffen ontstaan.

Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de gootsteen schoon en vul de gootsteen met koud water. Voeg de vongole schelpen toe en spoel schoon. Controleer of er kapotte schelpjes tussen zitten, deze haal je eruit en gooi je weg.

Stap 2

Breng water met wat zout aan de kook voor de spaghetti en kook de spaghetti in circa 10 minuten gaar. Giet na het koken het water van de spaghetti af en doe de spaghetti terug in de pan. Voeg wat extra vierge olijfolie toe zodat de spaghetti niet aan elkaar gaat plakken.

Stap 3

Maak de knoflook schoon en snijd grof. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes. Was de peterselie. Snijd de takjes en blaadjes van de peterselie fijn. De gesneden blaadjes leg je apart.

Stap 4

Was de tomaatjes. Verhit in een grote hapjespan ruim olie en voeg de knoflook, rode peper en de gesneden steeltjes van de peterselie toe. Fruit 5 minuten. Voeg daarna de tomaatjes in z'n geheel toe en bak 5 minuten mee.

Stap 5

Voeg de vongole schelpen toe en blus af met de witte wijn. Gaar de schelpen 2 minuten met de deksel op de pan tot ze allemaal open gaan. Haal daarna de deksel eraf zodat de wijn kan verdampen.

Stap 6

Giet het water van de spaghetti af. Voeg de spaghetti toe aan de pan met schelpen. Voeg de gesneden blaadjes peterselie en wat zout toe en hussel geheel. Voeg eventueel nog wat extra vierge olijfolie toe voor extra smaak!