Spaans bordje paella
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram blue japonrijst
- 0.5 stuk(s) citroen
- 240 milliliter groentebouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 5 gram paellakruiden
- 1 stuk(s) paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram sperziebonen
- 200 gram blue japonrijst
- 1 stuk(s) citroen
- 480 milliliter groentebouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 10 gram paellakruiden
- 2 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram sperziebonen
- 300 gram blue japonrijst
- 1.5 stuk(s) citroen
- 720 milliliter groentebouillon
- 6 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 15 gram paellakruiden
- 3 stuk(s) paprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram sperziebonen
- 400 gram blue japonrijst
- 2 stuk(s) citroen
- 960 milliliter groentebouillon
- 8 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 20 gram paellakruiden
- 4 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram sperziebonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Leuk om de pan mooi op te maken en op tafel te serveren. Snijd hiervoor de helft van de benodigde paprika in reepjes en bak apart. Verdeel de paprika en citroenpartjes over de paella. Maak af met nog wat extra peterselie.
Sophie
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en maak de bouillon.
Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika en snijd in blokjes. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd in dunne plakjes.
Verhit olie in een paella pan of grote hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit 5 minuten. Voeg daarna de rijst, paprika, gesneden boontjes en paellakruiden toe. Bak circa 8 minuten op hoog vuur.
Zet het vuur lager en voeg voorzichtig beetje bij beetje de bouillon toe, tot het opgenomen is. Gaar het geheel in circa 20 minuten.
Was de peterselie en snijd fijn. Als de paella gaar is, voeg de gesneden peterselie toe aan de paella. Snijd de helft van de citroen in partjes en knijp de rest uit boven de pan met paella. Breng de paella op smaak met peper en zout.
Verdeel de paella over de borden en serveer met een partje citroen.