Spaans bordje paella
met crispy chorizo
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram blue japonrijst
- 75 gram chorizo
- 0.5 stuk(s) citroen
- 240 mililiter kippenbouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 5 gram paellakruiden
- 1 stuk(s) paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram sperziebonen
- 200 gram blue japonrijst
- 150 gram chorizo
- 1 stuk(s) citroen
- 480 mililiter kippenbouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 10 gram paellakruiden
- 2 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram sperziebonen
- 300 gram blue japonrijst
- 225 gram chorizo
- 1.5 stuk(s) citroen
- 720 mililiter kippenbouillon
- 6 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 15 gram paellakruiden
- 3 stuk(s) paprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram sperziebonen
- 400 gram blue japonrijst
- 300 gram chorizo
- 2 stuk(s) citroen
- 960 mililiter kippenbouillon
- 8 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 20 gram paellakruiden
- 4 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram sperziebonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Leuk om de pan mooi op te maken en op tafel te serveren. Snijd hiervoor de helft van de benodigde paprika in reepjes en bak apart. Verdeel de paprika en citroenpartjes over de paella. Maak af met nog wat extra peterselie.
Sophie
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en maak de bouillon.
Haal het vel van de chorizo. Snijd in kleine blokjes. Verhit een grote paellapan of grote hapjespan en bak de chorizo. Hussel een paar keer om. Als de chorizo rondom krokant is, schep uit de pan en leg op wat keukenpapier. Laat de olie in de pan. Zet het vuur uit.
Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika en snijd in blokjes. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olie van de chorizo in de pan. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit 5 minuten. Voeg daarna de rijst, paprika, gesneden boontjes en paellakruiden toe. Bak circa 8 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg voorzichtig beetje bij beetje de bouillon toe, tot het opgenomen is. Gaar het geheel in circa 20 minuten.
Was de peterselie en snijd fijn. Als de paella gaar is, voeg de gesneden peterselie toe aan de paella. Snijd de helft van de citroen in partjes en knijp de rest uit boven de pan met paella. Breng de paella op smaak met peper en zout.
Verdeel de paella over de borden en serveer met een partje citroen. Maak af met de krokante chorizo.