Soep in broodkom
met zelfgemaakte croutons
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 30 gram geraspte kaas
- 60 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 stuk(s) soepkom brood
- 300 mililiter tomatensoep
- 60 gram geraspte kaas
- 120 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) soepkom brood
- 600 mililiter tomatensoep
- 90 gram geraspte kaas
- 180 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) paprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 3 stuk(s) soepkom brood
- 900 mililiter tomatensoep
- 120 gram geraspte kaas
- 240 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 4 stuk(s) soepkom brood
- 1200 mililiter tomatensoep
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Maak de croutons nog lekkerder door ze te bakken in een pan met een klein beetje roomboter! Voeg er geperste knoflook of knoflookpoeder aan toe en wat peper en zout.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven volgens bereidingswijze op de verpakking van het brood. Snijd de bovenkant van het broodje en hol de binnenkant uit. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleden bakplaat.
Snijd het broodkapje in stukjes en verkruimel de vulling van het broodje. Leg de stukjes en kruimels op de bakplaat naast de broodjes. Pers de knoflook hierboven en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Hussel de croutons en kruimels door elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn met de olie. Rooster de broodjes en kruimels 8-10 minuten in de oven.
Snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af.
Neem een grote kookpan voor de soep en verhit hier een scheutje olie in. Voeg de ui en paprika toe en fruit 5 minuten. Zet het vuur laag en voeg de soep en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Was de peterselie en snijd fijn. Houd een paar blaadjes apart en voeg de rest toe aan de soep.
Haal de broodjes uit de oven zodra ze klaar zijn. Leg het broodje op een bord en schep hier voorzichtig de soep in. Maak af met de geraspte kaas, croutons en blaadjes peterselie.