Snelle stoof met aardappelpuree
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel kruimig
- 100 stengel(st) bleekselderij
- 100 gram bospeen
- 1 gram boter
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 30 milliliter halfvolle melk
- 1 blad(en) laurierblad
- 125 mililiter runderbouillon
- 120 gram runderreepjes
- 35 gram tomatenpuree
- 400 gram aardappel kruimig
- 200 stengel(st) bleekselderij
- 200 gram bospeen
- 2 gram boter
- 1 stuk(s) gele ui
- 60 milliliter halfvolle melk
- 1 blad(en) laurierblad
- 250 mililiter runderbouillon
- 240 gram runderreepjes
- 70 gram tomatenpuree
- 600 gram aardappel kruimig
- 300 stengel(st) bleekselderij
- 300 gram bospeen
- 3 gram boter
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 90 milliliter halfvolle melk
- 2 blad(en) laurierblad
- 375 mililiter runderbouillon
- 360 gram runderreepjes
- 105 gram tomatenpuree
- 800 gram aardappel kruimig
- 400 stengel(st) bleekselderij
- 400 gram bospeen
- 4 gram boter
- 2 stuk(s) gele ui
- 120 milliliter halfvolle melk
- 2 blad(en) laurierblad
- 500 mililiter runderbouillon
- 480 gram runderreepjes
- 140 gram tomatenpuree
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Blus het vlees af met donker bier of een scheut rode wijn voor nóg meer smaak. Daarnaast blijft de peperkoek tip een gouden tip: verkruimel op het einde wat peperkoek boven de stoof en laat mee pruttelen tot het volledig opgelost is. Het geeft extra smaak aan de stoof en zorgt ervoor dat het vocht meer bindt.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd in stukken. Als het water kookt, voeg toe aan de pan en kook in circa 15 minuten gaar.
Snipper de ui. Was de wortelen en snijd in plakjes. Was de bleekselderij, haal de onderkant eraf en snijd in de breedte in reepjes.
Dep het vlees droog en doe in een kom. Voeg de bloem toe aan de kom en haal het vlees er doorheen. Verhit de helft van de boter in een stoofpan. Als je geen stoofpan hebt, neem een andere pan met dikke bodem. Voeg de runderreepjes toe aan de pan en bak op hoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij, wortel en laurier toe aan het bakvet van het vlees en bak 10 minuten op hoog vuur.
Breng water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Als de groenten 10 minuten hebben gebakken, voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Voeg de hete bouillon toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen met een deksel op de pan.
Als de aardappelen gaar zijn (test met vork), giet het vocht af. Voeg de melk, wat zout en de rest van de boter toe aan de aardappelen. Stamp fijn.
Schep de aardappelpuree op de borden en schep daarna de stoof erop.