Snelle nasi goreng
Vega

Snelle nasi goreng

met pindasaus

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram doperwten
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 40 eetlepel(s) pindakaas
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 theelepel(s) sambal
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram doperwten
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 80 eetlepel(s) pindakaas
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram doperwten
  • 6 stuk(s) eieren
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 120 eetlepel(s) pindakaas
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 theelepel(s) sambal
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram doperwten
  • 8 stuk(s) eieren
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 160 eetlepel(s) pindakaas
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 400 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak het gerecht helemaal af door wat zoetzure komkommer te maken. Doe dit alvorens je de nasi gaat maken, de zoetzuur heeft tijd nodig om te trekken. Voor 1 komkommer gebruik je 50 mililiter natuurazijn en 1 eetlepel honing. Breng in een steelpan de azijn en de honing aan de kook. Proef of de zoetzuur balans goed is, voeg eventueel nog wat honing toe. Was de komkommer en snijd in plakjes. Haal de pan van het vuur en voeg de komkommer toe. Laat minimaal een half uur trekken.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Zorg ervoor dat je eerst de rijst hebt gekookt, alvorens je met de rest van de stappen begint. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Je kunt de rijst ook al de dag ervoor of in de middag maken, dan ben je 's avonds sneller klaar!)

STAP 2

Dop de erwtjes door een inkeping te maken aan de lange kant en de erwtjes eruit te drukken. Maak de prei schoon door de uiteinden eraf te snijden. Snijd de prei in dunne plakjes en doe in een vergiet. Spoel schoon onder de kraan en laat uitlekken. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Verhit olie in een wok of grote hapjespan en fruit hierin de ui, prei en knoflook. Voeg na 5 minuten de erwtjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur mee.

STAP 3

Verwarm intussen de pindakaas. Voordat je de pindasaus maakt, roer de pindakaas stevig door. Doe de pindakaas in een klein steelpannetje en verwarm op laag vuur. Voeg beetje bij beetje wat water toe tot je de gewenste substantie hebt. Voeg eventueel wat zout toe.

STAP 4

Doe de eieren in een kom en kluts door elkaar. Voeg de geklutste toe aan de groenten en bak op hoog vuur mee. Blijf in de pan roeren, zodat de omelet stukjes goed verdeeld zijn. Voeg de gekookte rijst, sambal en ketjap toe aan de groenten in de pan en schep de nasi op hoog vuur door elkaar. Breng op smaak met zout.

STAP 5

Tijd om eitjes te bakken! Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en laat goed heet worden, zo wordt je ei lekker crispy. Breek de rest van de eieren voorzichtig boven de pan en bak mooie spiegeleitjes. Mocht je niet van een zachte dooier houden, bak wat langer op laag vuur, doe een deksel op de pan of draai de eitjes om. Bestrooi met wat fijn zout.

STAP 6

Was de komkommer en snijd in plakjes. Serveer de nasi met het ei, plakjes komkommer en pindasaus.