Snelle nasi goreng
Vega

Snelle nasi goreng

met pindasaus

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 200 gram nasigroenten
  • 5 eetlepel(s) nasikruiden
  • 40 eetlepel(s) pindakaas
  • 0.5 theelepel(s) sambal
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 400 gram nasigroenten
  • 10 eetlepel(s) nasikruiden
  • 80 eetlepel(s) pindakaas
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 6 stuk(s) eieren
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 600 gram nasigroenten
  • 15 eetlepel(s) nasikruiden
  • 120 eetlepel(s) pindakaas
  • 1.5 theelepel(s) sambal
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 8 stuk(s) eieren
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 800 gram nasigroenten
  • 20 eetlepel(s) nasikruiden
  • 160 eetlepel(s) pindakaas
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 400 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak het gerecht helemaal af door wat zoetzure komkommer te maken. Doe dit voordat je de nasi gaat maken, zoetzuur heeft namelijk tijd nodig om te trekken. Voor 1 komkommer gebruik je 50 milliliter natuurazijn en 1 eetlepel honing. Breng in een steelpan azijn en honing aan de kook. Proef of de zoetzuur balans goed is, voeg eventueel nog wat honing toe. Was de komkommer en snijd in plakjes. Haal de pan van het vuur en voeg de komkommer toe. Laat minimaal een half uur trekken.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Zorg ervoor dat je eerst de rijst hebt gekookt, alvorens je met de rest van de stappen begint. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Je kunt de rijst ook al de dag ervoor of in de middag maken, dan ben je 's avonds sneller klaar!)

STAP 2

Maak de knoflook schoon en snijd grof. Doe de helft van de eieren in een kom en kluts door elkaar. Verhit olie in een wok of grote hapjespan en fruit hierin de knoflook. Voeg de geklutste eieren toe aan de pan met knoflook en roer door elkaar, net als een roerei. Voeg na 5 minuten de nasigroenten en nasikruiden toe en bak het geheel 5 minuten op hoog vuur.

STAP 3

Verwarm intussen de pindakaas. Voordat je de pindasaus maakt, roer de pindakaas stevig door. Doe de pindakaas in een klein steelpannetje en verwarm op laag vuur. Voeg beetje bij beetje wat water toe tot je de gewenste substantie hebt. Voeg eventueel wat zout toe.

STAP 4

Voeg de gekookte rijst, sambal en ketjap toe aan de groenten in de pan en schep de nasi op hoog vuur door elkaar. Breng op smaak met zout.

STAP 5

Tijd om eitjes te bakken! Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en laat goed heet worden, zo wordt je ei lekker crispy. Breek de rest van de eieren voorzichtig boven de pan en bak mooie spiegeleitjes. Mocht je niet van een zachte dooier houden, bak wat langer op laag vuur, doe een deksel op de pan of draai de eitjes om. Bestrooi met wat fijn zout.

STAP 6

Was de komkommer en snijd in plakjes. Serveer de nasi met het ei, plakjes komkommer en pindasaus.