Snelle flatbreads met zoetzure bietjes
postelein en kip
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram bietenmix
- 100 gram kipdijfilet blokjes
- 50 milliliter natuurazijn
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram postelein
- 1 theelepel(s) ras el hanout
- 25 gram suiker of alternatief
- 0.25 sachet(s) tzatziki mix
- 100 gram volle kwark
- 250 milliliter water
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 400 gram bietenmix
- 200 gram kipdijfilet blokjes
- 100 milliliter natuurazijn
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram postelein
- 2 theelepel(s) ras el hanout
- 50 gram suiker of alternatief
- 0.5 sachet(s) tzatziki mix
- 200 gram volle kwark
- 500 milliliter water
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 600 gram bietenmix
- 300 gram kipdijfilet blokjes
- 150 milliliter natuurazijn
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram postelein
- 3 theelepel(s) ras el hanout
- 75 gram suiker of alternatief
- 0.75 sachet(s) tzatziki mix
- 300 gram volle kwark
- 750 milliliter water
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 800 gram bietenmix
- 400 gram kipdijfilet blokjes
- 200 milliliter natuurazijn
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram postelein
- 4 theelepel(s) ras el hanout
- 100 gram suiker of alternatief
- 1 sachet(s) tzatziki mix
- 400 gram volle kwark
- 1000 milliliter water
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip!
Heb je nog wat yoghurt of crème fraîche in de koelkast? dan kun je dat als fris sausje bij de flatbreads serveren.
Chef Colette
Bereidingswijze
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ze in een pan en voeg het water, de azijn en de rietsuiker toe. Kook de bietenblokjes in 15 minuten beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de kwark en de tzatzikimix toe en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken (1 pp) en maak daar balletjes van. Rol de balletjes uit tot een platte schijf van ½ cm dik.
Verwarm een koekenpan of grillpan en bak 1 flatbread op middelhoog vuur in 5-6 minuten gaar. Keer halverwege. Bak op deze manier ook de andere flatbreads. Je kunt ook 2 koekenpannen tegelijk gebruiken als je meerdere flatbreads tegelijk wilt bakken. Leg de flatbreads op de borden.
Bestrooi de kipdijreepjes met de ras el hanout en zout naar smaak. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipdijreepjes in circa 7 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Was en droog de postelein en verdeel over de flatbreads. Schep daarop de zoetzure bietenblokjes. Verdeel de kip over de flatbreads en serveer.