
Snelle erwtensoep
met rookwortel
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 133 milliliter erwtensoep
- 75 gram knolselderij
- 0.5 stuk(s) rookwortel
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
- 120 milliliter water
- 75 gram wortel
- 270 milliliter erwtensoep
- 150 gram knolselderij
- 1 stuk(s) rookwortel
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 1 stuk(s) volkoren stokbrood
- 240 milliliter water
- 150 gram wortel
- 400 milliliter erwtensoep
- 225 gram knolselderij
- 1.5 stuk(s) rookwortel
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
- 360 milliliter water
- 225 gram wortel
- 540 milliliter erwtensoep
- 300 gram knolselderij
- 2 stuk(s) rookwortel
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 2 stuk(s) volkoren stokbrood
- 480 milliliter water
- 300 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega
Vanaf 48.00 per weekTip
We maken van deze erwtensoep een echte maaltijdsoep en voegen daarom een beetje extra water en veel extra groenten toe. Heb je soep over? Eet de volgende dag als lunch.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil de knolselderij en was de wortel. Snijd beide in kleine blokjes van 1 cm.
Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan. Voeg de blokjes groenten toe en bak circa 10 minuten.
Voeg dan de erwtensoep en het water toe en kook het geheel 10 minuten op laag vuur of tot de groenten zacht worden. Vind je de soep nog te dik, voeg dan wat extra water toe. Breng het op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het stokbrood af volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit olie in een bakpan en bak de rookwortel in zijn geheel voor circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het af en toe om. Snijd de wortel eventueel in plakken.
Verdeel de erwtensoep over kommen en leg de gegrilde rookwortel(plakjes) hierop. Serveer samen met het stokbrood en de roomboter.