Snelle erwtensoep
Vlees

Snelle erwtensoep

met rookworst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 133 milliliter erwtensoep
  • 75 gram knolselderij
  • 75 gram rookworst
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 120 milliliter water
  • 75 gram wortel
  • 270 milliliter erwtensoep
  • 150 gram knolselderij
  • 150 gram rookworst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 240 milliliter water
  • 150 gram wortel
  • 400 milliliter erwtensoep
  • 225 gram knolselderij
  • 225 gram rookworst
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 360 milliliter water
  • 225 gram wortel
  • 540 milliliter erwtensoep
  • 300 gram knolselderij
  • 300 gram rookworst
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 480 milliliter water
  • 300 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

We maken van deze erwtensoep een echte maaltijdsoep en voegen daarom een beetje extra water en veel extra groenten toe. Heb je soep over? Eet de volgende dag als lunch.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de rookworst zonder verpakking in 15 minuten in een pan met water van circa 90 graden.

Stap 2

Schil de knolselderij en was de wortel. Snijd beide in kleine blokjes van 1 cm. Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan. Voeg de blokjes groenten toe en bak circa 10 minuten.

Stap 3

Voeg dan de erwtensoep en het water toe en kook het geheel 10 minuten op laag vuur of tot de groenten zacht worden. Vind je de soep nog te dik, voeg dan wat extra water toe. Breng het op smaak met peper en zout.

Stap 4

Bak ondertussen het stokbrood af volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 5

Haal de rookworst uit het water, snijd in plakjes en voeg toe aan de soep.

Stap 6

Verdeel de erwtensoep over kommen. Serveer samen met het stokbrood en de roomboter.