Smeuïge paprika-tomatenrisotto
Vega

Smeuïge paprika-tomatenrisotto

met dille

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram blue japonrijst
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 30 gram roomkaas
  • 50 gram rucola
  • 100 gram tomaatjes
  • 5 gram verse dille
  • 200 gram blue japonrijst
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 60 gram roomkaas
  • 100 gram rucola
  • 200 gram tomaatjes
  • 10 gram verse dille
  • 300 gram blue japonrijst
  • 900 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 90 gram roomkaas
  • 150 gram rucola
  • 250 gram tomaatjes
  • 10 gram verse dille
  • 400 gram blue japonrijst
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram roomkaas
  • 150 gram rucola
  • 400 gram tomaatjes
  • 15 gram verse dille

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de risotto iets meer pit geven? Voeg een chilipeper toe aan de ovenschaal of voeg wat Parmezaanse kaas toe.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon.

Stap 2

Snijd de helft van de benodigde ui fijn en de andere helft in grote stukken. Was de tomaten en paprika. Snijd de paprika grote stukken. Leg de gesneden paprika en tomaten in z'n geheel in een ovenschaal.

Stap 3

Maak de knoflook schoon en leg de teentjes in z'n geheel in de ovenschaal. Voeg de grof gesneden rode ui toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Hussel door elkaar en rooster 20 minuten in de oven.

Stap 4

Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de fijngesneden rode ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft. Zorg ervoor dat als de risotto bijna gaar is, je het vuur al uit zet. In plaats van nog wat extra bouillon toe te voegen, voeg je straks de saus toe, waardoor de risotto verder gaart.

Stap 5

Als de groenten klaar zijn, haal uit de oven. Leg een paar kleine tomaatjes apart. Doe de rest van de groenten in een mengbeker of kom en voeg 2/3 van de roomkaas toe. Pureer fijn. Als de risotto bijna gaar is, schep de saus door de risotto. Zorg ervoor dat je dit pas doet als de risotto het vocht opgenomen heeft, anders wordt het te nat. Laat de risotto nog een paar minuten garen op laag vuur.

Stap 6

Schep de saus door de risotto. Snijd de dille fijn en voeg toe aan de risotto. Voeg 3/4 van de rucola toe aan de risotto. Schep de risotto op de borden. Schep de achtergehouden roomkaas bovenop de risotto en leg hier de geroosterde tomaatjes op. Maak af met de rest van de rucola.