Smeuïge paprika-tomatenrisotto
Vlees

Smeuïge paprika-tomatenrisotto

met chipolata

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 100 gram blue japonrijst
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 30 gram roomkaas
  • 2 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 100 gram tomaatjes
  • 10 gram basilicum
  • 200 gram blue japonrijst
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 60 gram roomkaas
  • 4 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 200 gram tomaatjes
  • 10 gram basilicum
  • 300 gram blue japonrijst
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 90 gram roomkaas
  • 6 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 300 gram tomaatjes
  • 15 gram basilicum
  • 400 gram blue japonrijst
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 120 gram roomkaas
  • 8 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 400 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de risotto iets meer pit geven? Voeg een chilipeper toe aan de ovenschaal of voeg wat Parmezaanse kaas toe.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon.

Stap 2

Snijd de helft van de benodigde ui fijn en de andere helft in grote stukken. Was de tomaten en paprika. Snijd de paprika grote stukken. Leg de gesneden paprika en tomaten in z'n geheel in een ovenschaal.

Stap 3

Maak de knoflook schoon en leg de teentjes in z'n geheel in de ovenschaal. Voeg de grof gesneden rode ui toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Hussel door elkaar en rooster 20 minuten in de oven.

Stap 4

Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de fijngesneden rode ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft. Zorg ervoor dat als de risotto bijna gaar is, je het vuur al uit zet. In plaats van nog wat extra bouillon toe te voegen, voeg je straks de saus toe, waardoor de risotto verder gaart. Bak de chipolata worstjes op hoog vuur in 3 minuten bruin. Laat daarna nog 5 minuten doorgaren op laag vuur.

Stap 5

Als de groenten klaar zijn, haal uit de oven. Leg een paar kleine tomaatjes apart. Doe de rest van de groenten in een mengbeker of kom en voeg 2/3 van de roomkaas toe. Pureer fijn. Als de risotto bijna gaar is, schep de saus door de risotto. Zorg ervoor dat je dit pas doet als de risotto het vocht opgenomen heeft, anders wordt het te nat. Laat de risotto nog een paar minuten garen op laag vuur.

Stap 6

Snijd intussen de dille fijn en voeg toe aan de risotto. Voeg 3/4 van de rucola toe aan de risotto. Schep de risotto op de borden. Schep de achtergehouden roomkaas bovenop de risotto en leg hier de geroosterde tomaatjes en chipolata op. Maak af met de rest van de rucola.