Smeuïge paprika-tomatenrisotto
Vlees

Smeuïge paprika-tomatenrisotto

met chipolata

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram blue japonrijst
  • 5 gram dille
  • 250 mililiter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram roma pruim tomaten
  • 30 gram roomkaas
  • 35 gram rucola
  • 2 stuk(s) runderchipolata's
  • 200 gram blue japonrijst
  • 10 gram dille
  • 500 mililiter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram roma pruim tomaten
  • 60 gram roomkaas
  • 70 gram rucola
  • 4 stuk(s) runderchipolata's
  • 300 gram blue japonrijst
  • 15 gram dille
  • 750 mililiter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 250 gram roma pruim tomaten
  • 90 gram roomkaas
  • 105 gram rucola
  • 6 stuk(s) runderchipolata's
  • 400 gram blue japonrijst
  • 20 gram dille
  • 1000 mililiter groentebouillon
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paprika
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 400 gram roma pruim tomaten
  • 120 gram roomkaas
  • 150 gram rucola
  • 8 stuk(s) runderchipolata's

Tip

Wil je de risotto iets meer pit geven? Voeg wat Parmezaanse kaas toe. Wordt het ook nóg smeuïger van, yum!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon.

Stap 2

Snijd de helft van de benodigde ui fijn en de andere helft in grote stukken. Was de tomaten en paprika. Snijd de paprika grote stukken. Leg de gesneden paprika en tomaten in z'n geheel in een ovenschaal.

Stap 3

Maak de knoflook schoon en leg de teentjes in z'n geheel in de ovenschaal. Voeg de grof gesneden rode ui toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Hussel door elkaar en rooster 20 minuten in de oven.

Stap 4

Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de fijngesneden rode ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft. Zorg ervoor dat als de risotto bijna gaar is, je het vuur al uit zet. In plaats van nog wat extra bouillon toe te voegen, voeg je straks de saus toe, waardoor de risotto verder gaart. Bak de chipolata worstjes op hoog vuur in 3 minuten bruin. Laat daarna nog 5 minuten doorgaren op laag vuur.

Stap 5

Als de groenten klaar zijn, haal uit de oven. Doe de groenten in een mengbeker of kom en voeg 2/3 van de roomkaas toe. Pureer fijn. Als de risotto bijna gaar is, schep de saus door de risotto. Zorg ervoor dat je dit pas doet als de risotto het vocht opgenomen heeft, anders wordt het te nat. Laat de risotto nog een paar minuten garen op laag vuur.

Stap 6

Snijd intussen de dille fijn en voeg toe aan de risotto. Knip de rucola in stukjes. Voeg 3/4 van de rucola toe aan de risotto. Schep de risotto op de borden. Schep de achtergehouden roomkaas bovenop de risotto en leg hier de chipolata worstjes op. Maak af met de rest van de rucola.