Smeuïge paprika-tomatenrisotto
Vega

Smeuïge paprika-tomatenrisotto

met zeekraal

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram blue japonrijst
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram roma pruim tomaten
  • 30 gram roomkaas
  • 35 gram rucola
  • 5 gram verse dille
  • 60 gram zeekraal
  • 200 gram blue japonrijst
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram roma pruim tomaten
  • 60 gram roomkaas
  • 70 gram rucola
  • 10 gram verse dille
  • 120 gram zeekraal
  • 300 gram blue japonrijst
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 250 gram roma pruim tomaten
  • 90 gram roomkaas
  • 105 gram rucola
  • 15 gram verse dille
  • 180 gram zeekraal
  • 400 gram blue japonrijst
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paprika
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 400 gram roma pruim tomaten
  • 120 gram roomkaas
  • 140 gram rucola
  • 20 gram verse dille
  • 240 gram zeekraal

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de risotto iets meer pit geven? Voeg een chilipeper toe aan de ovenschaal of voeg wat Parmezaanse kaas toe.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon. Snijd de helft van de benodigde ui fijn en de andere helft in grote stukken. Was de tomaten en paprika. Snijd de paprika in grote stukken. Leg de gesneden paprika en tomaten in z'n geheel in een ovenschaal.

Stap 2

Maak de knoflook schoon en leg de teentjes in z'n geheel in de ovenschaal. Voeg de grof gesneden rode ui toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Hussel door elkaar en rooster 20 minuten in de oven.

Stap 3

Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de fijngesneden rode ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft. Zorg ervoor dat als de risotto bijna gaar is, je het vuur al uit zet. In plaats van nog wat extra bouillon toe te voegen, voeg je straks de saus toe, waardoor de risotto verder gaart.

Stap 4

Als de groenten klaar zijn, haal uit de oven. Doe de rest van de groenten in een mengbeker of kom en voeg 2/3 van de roomkaas toe. Pureer fijn. Als de risotto bijna gaar is, schep de saus door de risotto. Zorg ervoor dat je dit pas doet als de risotto het vocht opgenomen heeft, anders wordt het te nat. Laat de risotto nog een paar minuten garen op laag vuur.

Stap 5

Was de zeekraal. Verhit wat olie in een hapjespan. Voeg de zeekraal toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de dille fijn en voeg toe aan de risotto. Voeg de rucola toe aan de risotto.

Stap 6

Schep de risotto op de borden. Schep de achtergehouden roomkaas bovenop de risotto en leg hier de gebakken zeekraal op.