
Slurp noodles
met sticky pindasaus en kipdijfilet
- 10 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 gram kipdijfilet
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) paprika
- 10 gram pinda's
- 50 gram pindakaas
- 75 gram rijstnoedels bruin
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram sperziebonen
- 2 gram kipdijfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) paprika
- 20 gram pinda's
- 100 gram pindakaas
- 150 gram rijstnoedels bruin
- 1 stuk(s) sjalot
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram sperziebonen
- 3 gram kipdijfilet
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) paprika
- 30 gram pinda's
- 150 gram pindakaas
- 225 gram rijstnoedels bruin
- 1.5 stuk(s) sjalot
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 600 gram sperziebonen
- 4 gram kipdijfilet
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) paprika
- 40 gram pinda's
- 200 gram pindakaas
- 300 gram rijstnoedels bruin
- 2 stuk(s) sjalot
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 800 gram sperziebonen
Tip
Heb je chopsticks in huis? Leer je kids hoe ze met stokjes eten!
Charlotte
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de noodles. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sjalot en knoflook schoon. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Was de paprika en boontjes. Maak de boontjes schoon en snijd doormidden. Verhit een wok of hapjespan en bak hierin de pinda's circa 5 minuten tot ze kleur krijgen. Haal de pinda's uit de pan en doe in een kommetje.
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit wat olie in de pan van de pinda's en voeg de sjalot en knoflook toe. Voeg de kipdijfilet toe en bak 5 minuten mee. Voeg de boontjes toe en bak 5 minuten mee.
Voeg daarna de paprika toe en bak het geheel nog circa 5 minuten. Voeg pindakaas en sojasaus toe en roer geheel.
Verdeel de noodles met groenten over de borden en maak af met de gebrande pinda's.