Skrei met kruidenkorst
en verse pasta
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram champignons
- 0.25 theelepel(s) chilivlokken
- 15 gram hazelnoten
- 1 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 120 gram skrei
- 125 gram tomaatjes
- 0.5 stuk(s) ui
- 125 gram verse pasta
- 250 gram champignons
- 0.5 theelepel(s) chilivlokken
- 30 gram hazelnoten
- 2 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 240 gram skrei
- 250 gram tomaatjes
- 1 stuk(s) ui
- 250 gram verse pasta
- 375 gram champignons
- 0.75 theelepel(s) chilivlokken
- 45 gram hazelnoten
- 3 theelepel(s) honing
- 6 teentje(s) knoflook
- 1.5 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 360 gram skrei
- 375 gram tomaatjes
- 1.5 stuk(s) ui
- 375 gram verse pasta
- 500 gram champignons
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 60 gram hazelnoten
- 4 theelepel(s) honing
- 8 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 480 gram skrei
- 500 gram tomaatjes
- 2 stuk(s) ui
- 500 gram verse pasta
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Alles weten over de voordelen van extra vierge olijfolie? Bekijk de aflevering van de keuringsdienst van waarde. https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde/kun-je-nou-wel-of-niet-met-extra-vierge-olijfolie-bakken
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Let op, de extra vierge olijfolie uit je box gebruik je als smaakmaker in stap 5 van dit recept. Verwarm de oven op 180 graden. Hak de hazelnoten fijn. Pers de helft van de knoflook in een kommetje en meng met de gehakte hazelnoten, de mosterd, de honing en peper en zout naar smaak.
Dep de vis droog en leg in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de vis met olijfolie, beleg met het mengsel van hazelnoten en druk het voorzichtig aan. Bak 20 minuten in de oven.
Snipper de ui en snijd de rest van de knoflook in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de tomaatjes en snijd door de helft.
Verhit in een grote hapjespan ruim olijfolie. Fruit de ui, de knoflook en de chilivlokken in 5 minuten. Houd de pan regelmatig in beweging zodat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de champignons en de tomaatjes toe aan de pan en bak ca 8 minuten mee op middelhoog vuur.
Breng ondertussen water met wat zout aan de kook voor de pasta en kook het volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet na het koken van de pasta het water af. Als de knoflook en de groenten kleur hebben gekregen, voeg de pasta toe aan de pan en laat het geheel warm worden. Voeg de extra vierge olijfolie en wat zout toe.
Haal de vis uit de oven. Schep de pasta op de borden en leg de vis er bovenop.