Skrei met hazelnotenkorstje
en andijviestamppot
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) andijvie
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- 15 gram hazelnoten
- 1 theelepel(s) honing
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 120 gram skrei
- 30 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) andijvie
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- 30 gram hazelnoten
- 2 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 240 gram skrei
- 60 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) andijvie
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 eetlepel(s) grove mosterd
- 45 gram hazelnoten
- 3 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 360 gram skrei
- 90 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) andijvie
- 1 stuk(s) citroen
- 4 eetlepel(s) grove mosterd
- 60 gram hazelnoten
- 4 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 gram kruimige aardappelen
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 480 gram skrei
- 120 milliliter yoghurt
Benodigdheden
- dunschiller
- ovenschaal
- bakpan
- citruspers
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- kookpan
- kom
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Hoe test je of je aardappelen gaar zijn? Na een minuut of 15 prik je met een vork in een aardappel. Gaat dit soepel en zonder weerstand, dan zijn de aardappelen gaar. Zijn ze nog niet gaar? Blijf elke minuut checken tot ze wel gaar zijn.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen, snijd in vieren en kook in 15-20 minuten gaar.
Rooster de hazelnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan en hak fijn. Pers de helft van de knoflook in een kommetje en meng met de gehakte hazelnoten, de helft van de mosterd en peper en zout naar smaak.
Dep de vis droog en leg in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de vis met olijfolie, beleg met het mengsel van hazelnoten en druk het voorzichtig aan. Bak 20 minuten in de oven.
Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in tweeën. Gebruik 1 deel voor de yoghurtsaus en snijd het andere deel in partjes. Meng voor de saus: yoghurt, citroenrasp, citroensap naar smaak, honing en de andere helft van de mosterd. Pers de andere helft van de knoflook erbij en breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de andijvie in reepjes en spoel schoon. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp grof met roomboter en zout. Meng de andijvie erdoor.
Schep de andijviestamp op een bord en leg de vis erop. Serveer met de yoghurtsaus en de citroenpartjes.