Siciliaanse visstoof
Vis

Siciliaanse visstoof

met venkel en parelcouscous

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 milliliter basilicum crème
  • 0.25 theelepel(s) kaneel
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram parelcouscous
  • 200 gram tomatensaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 120 gram witvis
  • 30 gram zwarte olijven
  • 1 milliliter basilicum crème
  • 0.5 theelepel(s) kaneel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram parelcouscous
  • 400 gram tomatensaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) venkel
  • 240 gram witvis
  • 60 gram zwarte olijven
  • 1 milliliter basilicum crème
  • 0.75 theelepel(s) kaneel
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram parelcouscous
  • 600 gram tomatensaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 360 gram witvis
  • 90 gram zwarte olijven
  • 1 milliliter basilicum crème
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram parelcouscous
  • 800 gram tomatensaus
  • 2 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) venkel
  • 480 gram witvis
  • 120 gram zwarte olijven

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Wist je dat...

Skrei is een volwassen winterkabeljauw is? De Skrei is pas na 5-7 jaar volwassen en wordt in de periode van januari tot april gevangen.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de knoflook fijn. Was de venkel en snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Bewaar het groene loof van de venkel. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in grove stukken.

Stap 2

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de venkel, ui, knoflook, kaneel en peper voor 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Stap 3

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 4

Bestrooi de visblokjes met peper en zout. Voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de hapjespan en laat zachtjes meegaren.

Stap 5

Giet de parelcouscous af en vang een kopje kookvocht op. Meng de basilicumcrème door de parelcouscous.

Stap 6

Voeg het venkelloof en de opgevangen kookvocht toe aan de hapjespan. Verdeel de stoof over de borden en serveer dit samen met de parelcouscous en de olijven.