Siciliaanse auberginestoof
met limabonen en fusilli
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 stuk(s) paprika
- 125 gram pastasaus knoflook
- 25 gram rozijnen
- 1 stuk(s) ui
- 75 gram volkoren fusilli
- 105 gram witte bonen
- 1 stuk(s) aubergine
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) paprika
- 250 gram pastasaus knoflook
- 45 gram rozijnen
- 2 stuk(s) ui
- 150 gram volkoren fusilli
- 215 gram witte bonen
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 3 eetlepel(s) azijn
- 1.5 stuk(s) paprika
- 375 gram pastasaus knoflook
- 75 gram rozijnen
- 3 stuk(s) ui
- 225 gram volkoren fusilli
- 315 gram witte bonen
- 2 stuk(s) aubergine
- 4 eetlepel(s) azijn
- 2 stuk(s) paprika
- 500 gram pastasaus knoflook
- 90 gram rozijnen
- 4 stuk(s) ui
- 300 gram volkoren fusilli
- 430 gram witte bonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Auberginestoof over? Deze is koud ook heel lekker, bijvoorbeeld als borrelhapje met een stokbroodje erbij of op een broodje met wat extra sla of rucola bij de lunch.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Snijd de aubergines in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Verhit een flinke scheut olie in een braadpan en bak de aubergine 10-12 min.
Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in reepjes. Voeg toe aan de aubergine en bak 5-6 min, mee.
Laat de limabonen uitlekken. Voeg de tomatensaus, azijn, limabonen en de rozijnen toe en laat 15 min. zachtjes sudderen. Proef en breng de stoof op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel ook wat suiker of honing toevoegen als je de stoof iets zoeter wil.
Kook ondertussen de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de pasta over de borden. Schep de auberginestoof erbij en serveer. Lekker met rucola.