Shanghai rijst
met pittige tempeh
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 1 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram tempeh
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) paksoi
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 2 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram tempeh
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 3 milliliter sesamolie
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram tempeh
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) paksoi
- 2 eetlepel(s) sambal oelek
- 4 milliliter sesamolie
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram tempeh
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Je kunt ook parelgort gebruiken in plaats van zilvervliesrijst. Houd rekening met een langere kooktijd.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat nog een paar minuten staan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm.
Verhit in een wok een scheut olie. Voeg de ui, knoflook en de helft van de sambal toe en roerbak 3 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rijst en de sesamolie toe en verwarm nog 2 min. Breng de rijst op smaak met sojasaus.
Snijd de tempeh in reepjes van een halve cm dik. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tempeh 5-6 min. op hoog vuur. Haal de tempeh met een schuimspaan uit de pan en doe in een bakje. Schep om met de rest van de sambal en sojasaus naar smaak.
Verdeel de shanghai rijst over de borden, schep de tempeh op de rijst en bestrooi met crispy gebakken uitjes.