Shanghai rijst
Vegan

Shanghai rijst

met pittige tempeh

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram tempeh
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram tempeh
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 3 milliliter sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram tempeh
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 2 eetlepel(s) sambal oelek
  • 4 milliliter sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram tempeh
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt ook parelgort gebruiken in plaats van zilvervliesrijst. Houd rekening met een langere kooktijd.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat nog een paar minuten staan.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm.

Stap 3

Verhit in een wok een scheut olie. Voeg de ui, knoflook en de helft van de sambal toe en roerbak 3 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rijst en de sesamolie toe en verwarm nog 2 min. Breng de rijst op smaak met sojasaus.

Stap 4

Snijd de tempeh in reepjes van een halve cm dik. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tempeh 5-6 min. op hoog vuur. Haal de tempeh met een schuimspaan uit de pan en doe in een bakje. Schep om met de rest van de sambal en sojasaus naar smaak.

Stap 5

Verdeel de shanghai rijst over de borden, schep de tempeh op de rijst en bestrooi met crispy gebakken uitjes.