Shanghai rijst
Vega

Shanghai rijst

met pittige tempeh

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram tempeh
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram tempeh
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 3 eetlepel(s) sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram tempeh
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 2 eetlepel(s) sambal oelek
  • 4 eetlepel(s) sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram tempeh
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze gebakken rijst is een gerecht dat veel gegeten wordt in Shanghai. Traditiegetrouw wordt het gemaakt met rijst die over is van de vorige dag. Het is een perfect gerecht om restjes groente in op te maken, want je kunt er zoveel soorten groente in gebruiken als je wilt.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat nog een paar minuten staan.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm.

Stap 3

Verhit in een wok een scheut olie. Voeg de ui, knoflook en de helft van de sambal toe en roerbak 3 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rijst en de sesamolie toe en verwarm nog 2 min. Breng de rijst op smaak met sojasaus.

Stap 4

Snijd de tempeh in reepjes van een halve cm dik. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tempeh 5-6 min. op hoog vuur. Haal de tempeh met een schuimspaan uit de pan en doe in een bakje. Schep om met de rest van de sambal en sojasaus naar smaak.

Stap 5

Verdeel de shanghai rijst over de borden, schep de tempeh op de rijst en bestrooi met crispy gebakken uitjes.