Shanghai rijst
Vis

Shanghai rijst

met pittige verse makreel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 120 gram makreelfilet
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 0.5 eetlepel(s) sambal badjak
  • 1 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 240 gram makreelfilet
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 eetlepel(s) sambal badjak
  • 2 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 360 gram makreelfilet
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 1.5 eetlepel(s) sambal badjak
  • 3 milliliter sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 480 gram makreelfilet
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 2 eetlepel(s) sambal badjak
  • 4 milliliter sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De meeste mensen kennen makreel vooral in gerookte vorm. De vis heeft dan een heel uitgesproken smaak. Verse makreel heeft een hele zachte smaak en is daardoor heel veelzijdig. Mocht je sambal wat te pittig vinden, dan kun je de makreelfilets ook bestrijken met een beetje ketjap manis.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat nog een paar minuten staan.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm.

Stap 3

Verhit in een wok een scheut olie. Voeg de ui, knoflook en de helft van de sambal toe en roerbak 3 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rijst en de sesamolie toe en verwarm nog 2 min. Breng de rijst op smaak met sojasaus.

Stap 4

Bestrijk de makreelfilets aan de niet-velkant met de rest van de sambal. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de filets 3 min. op de velkant. Keer ze en bak ze nog 2 min. op de sambal-kant.

Stap 5

Verdeel de shanghai rijst over de borden en bestrooi met de crispy gebakken uitjes en leg de makreel op de rijst.