
Vegan shakshuka met kikkererwten
vegan feta en Turks brood
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.25 stuk(s) Turks brood
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 110 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 gram koriander
- 0.25 stuk(s) kropsla
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 125 milliliter passata
- 30 gram plantaardige feta
- 100 gram tomaten
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.5 stuk(s) Turks brood
- 1 stuk(s) aubergine
- 1 eetlepel(s) azijn
- 220 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 4 gram koriander
- 0.5 stuk(s) kropsla
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 250 milliliter passata
- 60 gram plantaardige feta
- 200 gram tomaten
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.75 stuk(s) Turks brood
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 330 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 6 gram koriander
- 0.75 stuk(s) kropsla
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 375 milliliter passata
- 90 gram plantaardige feta
- 300 gram tomaten
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1 stuk(s) Turks brood
- 2 stuk(s) aubergine
- 2 eetlepel(s) azijn
- 440 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 8 gram koriander
- 1 stuk(s) kropsla
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 500 milliliter passata
- 120 gram plantaardige feta
- 400 gram tomaten
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Als je de shakshuka lekker sauzig wil, voeg dan voldoende water toe. Zorg dat de saus de gewenste dikte heeft voor je de eieren toevoegt.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turks brood in circa 8 minuten af.
Pel ondertussen de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes, de paprika in reepjes en de aubergines in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit een flinke scheut olijfolie in 1 (voor 1-2 personen) of 2 (voor 3-4 personen) koekenpannen. Doe de aubergineblokjes in de pan(nen) en bak 5-6 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, knoflook, paprika, gemalen komijn, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg de passata, de kikkererwten en een flinke scheut water toe en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Haal ondertussen de blaadjes van de krop sla en was en droog ze. Doe ze in een schaal en besprenkel ze met olijfolie en azijn naar smaak.
Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met blaadjes verse koriander. Serveer in de pan met het Turks brood en de salade er apart bij.