Shakshuka met hertengehaktballetjes
waspeen en bonenmix
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 9 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 100 gram knolselderij
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram tijm
- 90 gram volkoren parelcouscous
- 100 gram waspeen
- 400 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 20 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 200 gram knolselderij
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram tijm
- 180 gram volkoren parelcouscous
- 200 gram waspeen
- 600 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 28 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 300 gram knolselderij
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram tijm
- 270 gram volkoren parelcouscous
- 300 gram waspeen
- 800 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 36 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 400 gram knolselderij
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram tijm
- 360 gram volkoren parelcouscous
- 400 gram waspeen
Benodigdheden
- dunschiller
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- snijplank
- mes
- zeef
- 1 hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekWeetje
Deze hertengehaktballetjes zijn gemaakt van het nek -en schoudervlees van Veluwse edelherten. Het vlees wordt gemalen tot gehakt en vermengd met kruiden en kippenhuid van de Oranjehoenkip. Het gehakt wordt vervolgens gedraaid tot gehaktbal en direct gegaard in een kookketel. Wild vlees heeft niet alleen meer smaak, het is ook duurzamer en meer verantwoord dan het meeste biologische vlees
Fooddesigner Marjolein
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.
De waspeen en de knolselderij gebruik je in twee recepten deze week. Maak de knolselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Schil de waspeen en snijd in dunne plakjes. Was en rits de tijm.
Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af en spoel koud af.
Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de knolselderij en waspeen 3-4 minuten. Voeg de bonenmix en ¾ van de tijm toe. Breng het gerecht aan de kook en laat rustig sudderen. Verwarm nu ook een bakpan en bak de hertengehaktballetjes in 6-8 minuten rondom mooi bruin.
Meng de parelcouscous door de saus. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de chili sin carne met parelcouscous over de borden en serveer samen met de hertengehaktballetjes. Maak het gerecht af met de achtergehouden tijm.