Shakshuka met eieren
Vega

Shakshuka met eieren

waspeen & chili sin carne

  • 5 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 200 gram chili sin carne
  • 1 stuk(s) eieren
  • 100 gram knolselderij
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram tijm
  • 90 gram volkoren parelcouscous
  • 100 stuk(s) waspeen
  • 400 gram chili sin carne
  • 2 stuk(s) eieren
  • 200 gram knolselderij
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram tijm
  • 180 gram volkoren parelcouscous
  • 200 stuk(s) waspeen
  • 600 gram chili sin carne
  • 3 stuk(s) eieren
  • 300 gram knolselderij
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram tijm
  • 270 gram volkoren parelcouscous
  • 300 stuk(s) waspeen
  • 800 gram chili sin carne
  • 4 stuk(s) eieren
  • 400 gram knolselderij
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram tijm
  • 360 gram volkoren parelcouscous
  • 400 stuk(s) waspeen

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 1 kookpan
  • 1 bakpan
  • snijplank
  • mes
  • zeef
  • 1 hapjespan

Weetje

Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel, waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven, die vervolgens gestoomd en gedroogd worden. Hierdoor houdt men ronde, dikke korrels over die wel wat weg hebben van bolletjes pasta en alleen nog maar even gekookt hoeven te worden.

Fooddesigner Marjolein

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Let op, want je gebruikt de eieren, waspeen en knolselderij in twee recepten deze week. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.

Stap 2
Stap 2

Kook de parelcouscous 6-8 minuten en giet af. Het is de bedoeling dat de couscous nog niet helemaal gaar is.

Stap 3
Stap 3

Maak de knolselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Schil de waspeen en snijd in dunne plakjes. Was en rits de tijm.

Stap 4
Stap 4

Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de knolselderij en waspeen 3-4 minuten. Voeg nu de chili sin carne en ┬ż van de tijm toe en breng het gerecht aan de kook.

Stap 5
Stap 5

Meng de parelcouscous door de saus. Proef en kruid met peper en zout. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek daar de eieren in. Roer niet meer door. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 8-10 minuten op een laag vuur staan. Als het eiwit is gestold is het gerecht klaar om te serveren.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de shakshuka over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden tijm.