Shakshuka met bonenmix
waspeen en parelcouscous
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 1 stuk(s) eieren
- 100 gram knolselderij
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram tijm
- 90 gram volkoren parelcouscous
- 100 gram waspeen
- 400 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 2 stuk(s) eieren
- 200 gram knolselderij
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram tijm
- 180 gram volkoren parelcouscous
- 200 gram waspeen
- 600 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 3 stuk(s) eieren
- 300 gram knolselderij
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram tijm
- 270 gram volkoren parelcouscous
- 300 gram waspeen
- 800 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 4 stuk(s) eieren
- 400 gram knolselderij
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram tijm
- 360 gram volkoren parelcouscous
- 400 gram waspeen
Benodigdheden
- dunschiller
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- snijplank
- mes
- zeef
- 1 hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekWeetje
Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel, waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven, die vervolgens gestoomd en gedroogd worden. Hierdoor houdt men ronde, dikke korrels over die wel wat weg hebben van bolletjes pasta en alleen nog maar even gekookt hoeven te worden.
Fooddesigner Marjolein
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.
Kook de parelcouscous 6-8 minuten en giet af. Het is de bedoeling dat de couscous nog niet helemaal gaar is.
Maak de knolselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Schil de waspeen en snijd in dunne plakjes. Was en rits de tijm.
Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de knolselderij en waspeen 3-4 minuten. Voeg nu de bonenmix in saus en ¾ van de tijm toe en breng het gerecht aan de kook.
Meng de parelcouscous door de saus. Proef en kruid met peper en zout. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek daar de eieren in. Roer niet meer door. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 8-10 minuten op een laag vuur staan. Als het eiwit is gestold is het gerecht klaar om te serveren.
Verdeel de shakshuka over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden tijm.