Shakshuka met aubergine, spinazie en feta
Vega

Shakshuka met aubergine, spinazie en feta

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 75 gram couscous
  • 1 stuk(s) eieren
  • 50 gram feta
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram tomaten
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 150 gram couscous
  • 2 stuk(s) eieren
  • 100 gram feta
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram tomaten
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 225 gram couscous
  • 3 stuk(s) eieren
  • 150 gram feta
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 600 gram tomaten
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 300 gram couscous
  • 4 stuk(s) eieren
  • 200 gram feta
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 400 gram spinazie
  • 800 gram tomaten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel vervolgens de rode uien en snipper deze fijn. Snijd de aubergine en tomaat in blokjes en ris de blaadjes van de marjoraan.

Stap 2

Was daarna de spinazie grondig in koud water. Verwarm een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan, en fruit hierin de rode ui 1 minuut aan. Voeg de aubergine en de tomaat toe en laat het geheel 5 minuut doorbakken.

Stap 3

Voeg vervolgens de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken is. Voeg daarna de groentebouillon, de blaadjes marjoraam en de couscous toe en meng deze goed door.

Stap 4

Maak de gebakken groenten glad in de pan, maak 2 kuiltjes en breek hierin de eitjes en het eiwit.

Stap 5

Brokkel als laatste de feta over de shaksuka en plaats in de oven voor 15 minuten.