Shakshuka met aubergine
en Turks brood
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.25 stuk(s) Turks brood
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 2 stuk(s) eieren
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 125 milliliter passata
- 100 gram tomaten
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.5 stuk(s) Turks brood
- 1 stuk(s) aubergine
- 4 stuk(s) eieren
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 250 milliliter passata
- 200 gram tomaten
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.75 stuk(s) Turks brood
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 6 stuk(s) eieren
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 375 milliliter passata
- 300 gram tomaten
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1 stuk(s) Turks brood
- 2 stuk(s) aubergine
- 8 stuk(s) eieren
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 500 milliliter passata
- 400 gram tomaten
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Als je de shakshuka lekker sauzig wil, voeg dan voldoende water toe. Zorg dat de saus de gewenste dikte heeft voor je de eieren toevoegt.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turks brood in circa 8 minuten af.
Pel ondertussen de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes, de paprika in reepjes en de aubergine in blokjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in 1 (voor 1-2 personen) of 2 (voor 3-4 personen) koekenpannen. Doe de aubergineblokjes in de pan(nen) en bak 5-6 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, knoflook, paprika gemalen komijn, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de passata en een scheut water toe en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Maak met een lepel zoveel kuiltjes in de saus als je eieren hebt en breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren in 12-15 minuten stollen met een deksel op de pan(nen)
Serveer de shakshuka in de pan op tafel met het Turks brood erbij.