Shakshuka met pulled chicken
Vlees

Shakshuka met pulled chicken

en Turks brood

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2.5 gram Mediterrane kruidenmix met zout
  • 0.25 stuk(s) Turks brood
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 125 milliliter passata
  • 100 gram pulled chicken
  • 100 gram tomaten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 5 gram Mediterrane kruidenmix met zout
  • 0.5 stuk(s) Turks brood
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 250 milliliter passata
  • 200 gram pulled chicken
  • 200 gram tomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 7.5 gram Mediterrane kruidenmix met zout
  • 0.75 stuk(s) Turks brood
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 375 milliliter passata
  • 300 gram pulled chicken
  • 300 gram tomaten
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 10 gram Mediterrane kruidenmix met zout
  • 1 stuk(s) Turks brood
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 500 milliliter passata
  • 400 gram pulled chicken
  • 400 gram tomaten
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Als je de shakshuka lekker sauzig wil, voeg dan voldoende water toe. Zorg dat de saus de gewenste dikte heeft voor je de pulled chicken toevoegt.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes, de paprika in reepjes en de aubergine in blokjes.

Stap 2

Verhit een flinke scheut olijfolie in 1 (voor 1-2 personen) of 2 (voor 3-4 personen) koekenpannen. Doe de aubergineblokjes in de pan(nen) en bak 5-6 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, knoflook, paprika en tomaten toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de mediterrane kruiden, passata en een scheut water toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4

Haal de pulled chicken uit de verpakking en trek met 2 vorken de stukjes uit elkaar. Meng de kip door de shakshuka en laat 5 minuten meesudderen.

Stap 5

Serveer de shakshuka in de pan op tafel met het Turks brood er apart bij.