Shakshuka
Vlees

Shakshuka

met aubergine, spinazie, rundertartaar en feta

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 75 gram couscous
  • 1 stuk(s) eieren
  • 50 gram feta
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) rundertartaar
  • 100 gram spinazie
  • 150 gram tomaat
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 150 gram couscous
  • 2 stuk(s) eieren
  • 100 gram feta
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) rundertartaar
  • 200 gram spinazie
  • 300 gram tomaat
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 225 gram couscous
  • 3 stuk(s) eieren
  • 150 gram feta
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) rundertartaar
  • 300 gram spinazie
  • 450 gram tomaat
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 300 gram couscous
  • 4 stuk(s) eieren
  • 200 gram feta
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) rundertartaar
  • 400 gram spinazie
  • 600 gram tomaat

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel vervolgens de rode uien en snipper deze fijn. Snijd de aubergine en tomaat in blokjes en ris de blaadjes van de marjoraan.

Stap 2

Was daarna de spinazie grondig in koud water. Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en bak het tartaartje 1 Ć” 2 minuten per kant aan zodat hij rood blijft vanbinnen.

Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan, en fruit hierin de rode ui voor 1 minuut aan.

Stap 4

Voeg de aubergine en de tomaat toe en laat het geheel voor 5 minuten doorbakken.

Stap 5

Voeg vervolgens de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken is. Voeg daarna de groentebouillon, de blaadjes marjoraan en de couscous toe en meng deze goed door.

Stap 6

Maak de gebakken groenten glad in de pan, leg in het midden de aangebakken tartaartjes, maak ernaast 2 kuiltjes en breek hierin de eitjes en het eiwit. Brokkel als laatste de feta over de shaksuka en plaats in de oven voor 15 minuten.