Sesam stir-fry, paarse koolrabi en makreel
Vis

Sesam stir-fry, paarse koolrabi en makreel

Met palmkool

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 theelepel(s) chilivlokken
  • 1 stuk(s) gerookte makreel
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 150 gram palmkool
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 100 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 theelepel(s) chilivlokken
  • 2 stuk(s) gerookte makreel
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 300 gram palmkool
  • 4 eetlepel(s) sesamolie
  • 200 gram sobanoedels
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.75 theelepel(s) chilivlokken
  • 3 stuk(s) gerookte makreel
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 450 gram palmkool
  • 6 eetlepel(s) sesamolie
  • 300 gram sobanoedels
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 theelepel(s) chilivlokken
  • 4 stuk(s) gerookte makreel
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) limoen
  • 600 gram palmkool
  • 8 eetlepel(s) sesamolie
  • 400 gram sobanoedels
  • 4 eetlepel(s) sojasaus

Benodigdheden

  • mandoline
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • wok
  • koksmes
  • snijplank
  • kom
  • garde

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Koolrabi neemt gemakkelijk de smaken aan van sauzen, kruiden en dressings. Deze paarse koolrabi komt van onze teler de Heulhoeve uit Hoeven. Hun visie is om goed te zijn voor de aarde en voor jezelf. Met respect voor mens,dier en natuur. Duurzaamheid is een groot onderdeel van hun bedrijfsvoering o.a. door gebruik te maken van zonnepanelen en oude materialen niet meteen te vervangen maar te repareren.

Fooddesigner Marjolein

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels.

Stap 2

Maak de koolrabi schoon, maar gooi het verwijderde lof niet weg. Schaaf of snijd de koolrabi in dunne plakjes. Maak in een kom een dressing van sesamolie, sojasaus, rasp en sap van de limoen, peper of chilivlokken en zout. Leg de plakjes koolrabi in de dressing om te marineren.

Stap 3

Verwijder het vel en eventuele graten van de gerookte makreel en pluk in grove stukken. Was de palmkool. Snijd de palmkool en het loof van de koolrabi in reepjes van 1 cm.

Stap 4

Kook de noedels 6 minuten. Verwarm een wok met een scheutje olie en wok de reepjes palmkool en koolrabi loof 3-5 minuten. Giet de noedels af en voeg toe aan de wok.

Stap 5

Voeg nu de gemarineerde koolrabi en de dressing toe. Meng het geheel, proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de noedels met groenten over de borden en serveer samen met de gerookte makreel.