
Sesam stir-fry en palmkool
Met paarse koolrabi
- 10 min voorbereidingstijd
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.25 theelepel(s) chilivlokken
- 1 stuk(s) koolrabi
- 0.25 stuk(s) limoen
- 150 gram palmkool
- 2 eetlepel(s) sesamolie
- 100 gram sobanoedels
- 1 mililiter sojasaus
- 100 gram tempeh
- 0.5 theelepel(s) chilivlokken
- 1 stuk(s) koolrabi
- 0.5 stuk(s) limoen
- 300 gram palmkool
- 4 eetlepel(s) sesamolie
- 200 gram sobanoedels
- 2 mililiter sojasaus
- 200 gram tempeh
- 0.75 theelepel(s) chilivlokken
- 2 stuk(s) koolrabi
- 0.75 stuk(s) limoen
- 450 gram palmkool
- 6 eetlepel(s) sesamolie
- 300 gram sobanoedels
- 3 mililiter sojasaus
- 300 gram tempeh
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 2 stuk(s) koolrabi
- 1 stuk(s) limoen
- 600 gram palmkool
- 8 eetlepel(s) sesamolie
- 400 gram sobanoedels
- 4 mililiter sojasaus
- 400 gram tempeh
Benodigdheden
- vergiet
- 1 kookpan
- mandoline of kaasschaaf
- wok
- koksmes
- snijplank
- mengkom
- garde
Tip
Stir-fry is een van oorsprong Chinese kooktechniek waarbij de ingrediƫnten in hele hete olie knapperig worden gebakken.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels.
Maak de koolrabi schoon, maar gooi het verwijderde lof niet weg. Schaaf of snijd de koolrabi in dunne plakjes. Maak in een kom een dressing van sesamolie, sojasaus, rasp en sap van de limoen, peper/ chilivlokken en zout. Leg de plakjes koolrabi in de dressing om te marineren.
Snijd de tempeh in dunne reepjes. Was de palmkool. Snijd de palmkool en het lof van de koolrabi in reepjes van 1 cm.
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de tempeh in 3-4 goudbruin. Haal de tempeh uit de pan en wok daarna de reepjes palmkool en koolrabi loof 3-5 minuten. Giet de noedels af en voeg toe aan de wok. Voeg ook de tempeh weer toe.
Voeg nu de gemarineerde koolrabi en de dressing toe. Meng het geheel, proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groenten en tempeh over de borden.